Brug arkivet
Lokale historier
For skoler
Film
OM OS

Samlingerne - Lokalhistorie - Slægtsforskning - For børn

/bannerForside.jpg

/bannerKontakt.jpg

/bannerArkibas.jpg

/bannerHistoriskAtlas.jpg

/bannerFacebook.jpg


Køb bøger på arkivet

/bannerBoeger.jpg

.

 

Slægtsforskning

/B117.jpg
Med sine 10 børn er familien Schultz blandt dem, man støder hyppigt på i Nakskovs kirkebøger fra slutningen af 1800-tallet.
 Hvis du har lyst til at arbejde med slægtsforskning, og hvis dine forfædre var nakskovitter, kan du bl.a. bruge lokalarkivets materialer. Vores billedsamling kan fx hjælpe dig til at få et indtryk af den by, de færdedes i.

Via kirkebøger og folketællinger kan du trævle slægten op - og har de altid levet i Nakskov, kan du måske komme helt tilbage til 1600-tallets begyndelse. Via spalterne i de gamle aviser, kan du måske få ny viden om nogle af de yngre slægtled. Vi har også navneregistre over dødsannoncer i Lolland-Falster Social-Demokra/Ny Dag fra 1901 til 1960.

Før du kommer på arkivet er det en god idé, at du har et overblik over, hvad du allerede véd. Start fx med at lave et stamtræ med navne samt tidspunkter og steder for fødsel, vielse og død. Så har du et godt grundlag for at komme i gang med de materialer, du kan finde på arkivet. Og arkivets medarbejdere får lettere ved at hjælpe dig - eller evt. vise dig videre til andre steder, hvor det materiale, du skal bruge, findes.