Ny bog: Nakskov Skibsværft i billeder

Ny fotobog om Nakskov Skibsværft er udkommet

Fotobogen Nakskov Skibsværft i billeder koster 199 kr. og kan købes på Nakskov lokalhistoriske Arkiv, hos landsdelens boghandlere og turistbureauerne i Nakskov og Maribo.
Kontakt arkivet på for at bestille bogen.

Nakskov Skibsværft (1916-1986) var Lolland-Falsters største virksomhed. Værftet skabe gennem årtierne en fotosamling på 80.000 billeder. Samlingen rummer fotos af værftets mange skibe og stabelafløbninger, af værftsområdet, arbejdssituationer og af de mange tusinde ansatte.

Igennem de seneste to år har frivillige på arkivet arbejdet med at skanne og registrere billederne. Dermed er samlingen nu gjort tilgængelige for alle, og den har allerede opnået stor opmærksomhed fra interesserede i skibsværftet, i skibsbygning og i de enkelte skibes historie.

Søg på Arkiv.dk efter fotos fra Nakskov Skibsværft

Nakskov Skibsværfts fotoarkiv rummer negativer fra 1927 til og med 1986. Nogle få ældre fotos fra skibsværftets tidlige år indgår også i fotoarkivet. I 2017 begyndte Nakskov lokalhistoriske Arkiv at skanne de mange negativer. Arbejdet blev muliggjort med en stor donation fra Velux Fonden til indkøb af skannere og pc’ere. 12 frivillige meldte sig til at skanne og registrere billederne. En del af de frivillige havde selv arbejdet på værftet, og kunne derfor bidrage med ekstra oplysninger om arbejdsprocesser, fagudtryk mm.

I november 2019 udgav Nakskov lokalhistoriske Arkiv fotobogen Nakskov Skibsværft i billeder med ca. 250 fotos fra Nakskov Skibsværfts fotoarkiv.
Bogen er støttet af ØKs almennyttige Fond og Lollandsfonden.