Sig mig hvor du kommer fra…

Drengeliv i Nakskov i 1950’erne

Flemming Lundahl voksede op i Nakskov i 1950’erne og beskriver i sin erindringsbog, Sig mig hvor du kommer fra…, hvordan han oplevede perioden som barn og teenager i en provinsby.

“Selvfølgelig ved du – min dagbog- at jeg bor i en provinsby med ca. 17.000 mennesker. Men du ved ikke, at du sammen med mig bor inde midt i byen. Det er ikke en almindelig by i provinsen, for det er nemlig en by ved vandet. Jeg tror, at det at være nær ved vandet betyder mere for mig end for så mange andre. For det første er der vandet nede i havnen. Der er altid liv – og der er mange lyde.

Erindringsbogen er skrevet i dagbogsform, hvor teenageren Flemming betror sig til papiret, og fortæller stort og småt om livet i Nakskov.

“I går var jeg med Niller og Bent i Kino. Vi så endnu en af de film, hvor det hele stopper, når det bliver mest spændende.
Når helten rører heltindens knæ, eller tager hende i sine arme, så ser man kysset – og hele salen råber “Ismand!” Derefter toner billedet væk, og man hører 101 violiner. Tre sekunder efter sker der noget helt andet. Vi har tit talt om hvad der egentlig sker, når violinerne går i gang. Det er svært at få noget at vide om netop det her i byen.”

Vi har digitaliseret bogen, og du har selv mulighed for at læse i den.