Problem med svenske kanonkugler løst!

Et af arkivets mange klenodier er tre kanonkugler fra svenskekrigen i 1659, hvor Nakskov var belejret i månedsvis af de svenske tropper. Kanonkuglerne er udstillet sammen med andre spændende ting og sager fra byens nære og fjerne fortid. Det har dog ikke været uden problemer.
Arkivmedarbejder Anne Hansen har jævnligt oplevet, at der lugtede af krudtrøg, når hun møder ind på arkivet om morgenen. “Har der været stille på arkivet, særligt om aftenen, og når vinden er i øst, har vi også oplevet skrig og noget der har mindet om kanontorden”, fortæller arkivleder Heidi Pfeffer.

Tre kanonkugler og en kvinde
Arkivmedarbejder Anne Hansen med de tre kanonkugler fra 1659.

Fænomenernes tilknytning til kanonkuglerne ligger lige for, og de har ofte givet en utryg stemning blandt de frivillige på arkivet. Heldigvis er alt dette nu et overstået kapitel.

Torsdag d. 28 marts fik arkivet besøg af den kendte healer og magnetisør Berit Ran Slirpa fra København. Hun kunne straks fornemme problemets omfang, og efter 20 minutter, hvor hun stillede alle sine evner ind på kanonkuglerne, lykkedes det at fjerne de fleste dårlige energier. “Det er muligt, at vi er nødt til at bede Berit vende tilbage om ca. 1 års tid for en slags efterbehandling, men indtil da vil vi nyde at specielt krudtrøgen og de høje skrig er manet i jorden”, siger Heidi Pfeffer.

OBS! Vi gør opmærksomme på, at ovenstående er en aprilsnar, men kanonkuglerne er virkelige nok og kan ses på arkivet i åbningstiden mandag-onsdag kl. 10-13 og torsdag kl. 15-17.